HASTALIKLAR

ALS Nedir

Alzheimer Nedir

Ameliyat Sonrası Bakım

MS Nedir

Parkinson Nedir

Pick Hastalığı Nedir

Pick Hastalığı Nedir

Pick Hastalığı Nedir?

Tıpkı Alzheimer gibi bir Demans türü olan Pick Hastalığının Alzheimerden farkı hastalığın ilk belirtilerinde ortaya çıkmaktadır. Alzheimer hastaları ilk şikayet olarak unutkanlıkla doktora başvurmakta oysa Pick Hastalığında davranışsal bozukluklar öne çıkmaktadır.

Beynin ön bölgesinde akıl yürütme, sosyal beceriler gibi alanı yöneten fronto temporal bölgesinde meydana gelen hasardan dolayı kişi içe kapanır, dikkat dağınıklığı ve karar vermede zorlanma yaşar. Kişisel hijyenine ev düzenine eski özenini göstermez. Zamanla konuşma güçlüğü de çeker ve hastanın yaşam kalitesi giderek bozulur.

 

Pick Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir

Hastalığın ortaya çıkış sebebi henüz tam olarak bilinmese de özellikle ilk tanı evrelerinde ilaç ve birtakım egzersizlerle hastalığın seyrinin yavaşlatılması mümkündür. Tanı ve ilaç tedavisi için doktorunuza başvurmanız ve belirlenen yönteme uymanız gerekmektedir. Ancak bazı beslenme alışkanlıklarını değiştirerek de seyri yavaşlatmanız mümkündür.

 

Pick Hastalığı Yaşayan Hasta Yakınlarına Öneriler

Kuruluşumuzda özel bir uzmanlıkla bakımı yapılan Pick hastaları, özel diyet yemekleri, sosyalleşebilecekleri ortamlar, kültürel, bilişsel ve fiziksel becerilerini artırabilecekleri ortamlar sayesinde hastalıklarının seyri yavaşlamakta ve hatta gerilemektedir. Kurumumuzda hizmet alma şansı olmayan hastalara direkt bir yardımımız dokunamasa da hasta yakınlarına tavsiyelerde bulunabiliriz.

 

  1. Hangi sorunlar için ne yapacağınızı düşünün ve hangi sorunlar sizin kontrolünüz dışındadır belirleyin.
  2. Yetenekleriniz konusunda gerçekçi olun ve neyi ne kadar yapabileceğinizi düşünün.
  3. Olaylar yolunda gitmezse hoşgörülü olun.
  4. Hasta ile tartışmalar yararsızdır, sorunların daha da artmasına neden olurlar. Konfüzyon, bellek kaybı ve früstrasyon kişinin mantık dışı davranmasına yol açar. Tartışarak durumu düzeltmeniz gerekir.
  5. Hastanın yeteneğine uygun görevler verin. Hastayı früstre edebilecek görevler vermeyin hastadan yapmasını istediğini şeyleri basitleştirin.
  6. Şayet hastanın davranışlarında ani bir değişiklik olursa, fiziksel sağlığını değerlendirin. Hastada bir fiziksel belirti ortaya çıktığında hasta daha şaşkın, daha ajite veya agresif olabilir. Kabız olup olmadığına veya bir idrar yolu enfeksiyonunun ortaya çıkıp çıkmadığına dikkat edin.

Hastanızı sevdiğinizi, ona bakmaktan rahatsız olmadığınızı, ellerinizi yumuşak bir şekilde tutmak, saçlarınızı nazik bir şekilde taramak, yanaklarını okşamak onu ne kadar sevdiğinizi gösterir.

Bizimle İletişime Geçin
HEMEN ARA
WHATSAPP